Om

AniMaNi blev stiftet i 2014 af Astrid Kjær og Annemette Pødenphandt og tager udgangspunkt i animation af musik og musik i animation. Den kunstneriske ledelse varetages af sopran og performer Annemette Pødenphandt og dukkefører og performer Astrid Kjær.


Formål & Vision


Teaterforeningen AniMaNi´s formål er at drive teatervirksomhed, med henblik på at fremme teater- og musik-interessen hos børn og voksne, dette gøres gennem udforskning og udvikling af grænselandet mellem koncert og animationsteater. For eksempel i form af opsøgende teater og/eller turnéteater.Annemette Pødenphandt

sopran og kunstnerisk leder af AniMaNi

www.podenphandt.com

apodenphandt@gmail.com


Annemette Pødenphandter en lyrisk sopran og performer, som debuterede fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2016 og nu studerer privat hos Neil Semer (US). Hun har også studeret fysisk teater på Grotowski Instituttet i Polen og hos Anne-Lise Gabold (Suzuki theater method).

Annemette favner et alsidigt repertoire og fortolker med stor autenticitet forskellige stilarter, fra lieder og opera til tidlig og ny musik. Sammen med dukkefører Astrid Kjær har hun stiftet teater AniMaNi, som i samarbejde med komponist og librettist Lasse Schwanenflügel Piasecki skabte kammeroperaen “Den du fodrer”, som havde premiere i 2016.

Hun har uropført adskillige værker bl.a. af Line Tjørnhøj og Louise Alenius med det belgiske Ensemble Musiques Nouvelles og senest af Jeppe Ernst, James Black og Bára Gisladottir som en del af trioen Be:tween:sides. 

Desuden har hun et tæt samarbejde med den elektroniske komponist og lydkunstner Alex Mørch, hvis værker hun har opført bl.a. i Bergen og på Den Sorte Diamant.

Derudover er hun fast medlem af Trinitatis Ensemblet som i september 2019 bl.a. skal uropføre en kantate af Karl Aage Rasmussen i Leipzig, og er også en aktiv lied-sanger, som sammen med pianist Maren Marie Tange over de næste år vil uropføre nye lieder til dansk poesi af unge danske komponister.

Astrid Kjær

Dukkefører og kunstnerisk leder af AniMaNi

www.handmaids-berlin.de

astridkjaer@hotmail.com


Astrid Kjær er uddannet dukkespiller fra Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch, Berlin. Startede sin karriere som dukkespiller på marionetdukke-spillefilmen STRINGS. Har med to kolleger grundlagt kompagniet HANDMAIDS, som er et tysk/dansk dukkekompagni, der spiller forestillinger såvel for voksne som for børn. Vandt i 2011 Rudolf-von-Ems pris for unge talenter med voksenforestillingen “Lillith”. Har spillet dukketeater for børn de sidste mange somre på Marionetteatret i Kongens Have og medvirket i flere turnerende børneteaterforestillinger. Medstifter af AniMaNi.


AniMaNis Bestyrelse:


Forkvinde: Katrine Grønbæk


Næstforkvinde: Nini Julia Bang


Kasserer: Rikke Sofie Møller

Copyright @ All Rights Reserved